بی دلیل نیست که به فرانسه لقب کشور عشاق رو دادند چرا که رفتار ها و دیدگاه های عاشقانه مردمش در دنیا معروف است و میتوانید در آثار هنرمندان فرانسوی که اثری همچون رومئو و ژولیت رو خلق کردند آن دید عاشقانه را حس کرد و نماد این عشق پل معروف عاشقان پاریس هست که کوله باری از رازهای عاشقانه رو بروی رود سن به دوش میکشد .این نگاه لطیف و هنری در جزء به جزء زندگی مردم فرانسه رخنه کرده و آشپزی فرانسوی نیز از آن مستثنی نمانده است . سر آشپزان فرانسوی به هنگام کار در آشپزخانه به گونه رفتار میکنند که گویی یک اثر هنری را خلق میکنند و هنگام سرو غذا این حس را به شما انتقال میدهند .
برای مشاهده عاشقانه های یک آشپز فرانسوی کافیست کمی در خیابان های تنگ و سنگ فرش شده فرانسه بگردید تا با صحنه های زیبایی از غذا ها ، صدای ترد نان های فرانسوی ، مزه لذیذ پنیر های کپک زده ، سوپ های فرانسوی ، راتاتویی معروف … که حتی فکر کردن به آن هم عقل و هوش از سر آدم میپرونه، مواجه میشید .
آشپزی فرانسه در قرن بیستم بخصوص در نیمه اول آن با وجود آشپزانی مانند اوگوست اسکوفیه دچار تحول بزرگی شد که به دوره ارتباط آشپزی و گردشگری معروف شد و باعث شد تا فرانسوی ها این ادعا را داشته باشند که از بنیانگذاران آشپزی به سبک مدرن هستند . در این میان نبوغ دو برادر به نام های آندره و ادوارد میشلن کمک بسزای در روند پیشرفت آشپزی فرانسه داشت . برادران میشلن که صاحب شرکت لاستیک سازی میشلن بودند برای افزایش فروش محصولات خود دست به کاری زدند که در تاریخ آشپزی ماندگار شد .
آنها با این دیدگاه که مسافرت بیشتر مردم باعث مصرف بیشتر لاستیک و در نهایت افزایش فروش آنها خواهد شد در سال 1900 کتاب راهنمایی برای مسافران منتشر کردند که شامل لیستی از رستوران ها ، هتل ها ، اقامتگاه ها و پمپ بنزین ها بود و برای اولین بار 35 هزار نسخه منتشر شد ، اما چیزی که این کتاب را معروف کرد ظهور ستاره های میشلن بود که از سال 1926 به کتاب اضافه شد .
برادران میشلن اثر آشپزی در رشد گردشگری را متوجه شدند و با معرفی ستاره های میشلن از آن استفاده کردند . میشلنرستوران ها را به سه دسته تقسیم میکند :
یک ستاره : یعنی غذا های این رستوران خوش مزه است .
دوستاره : به این منزله که برای چشیدن طمع خوب غذا های این رستوران ارزش دارد که در طول سفر مسیر خود را دور کنی
سه ستاره : این رستوران ها یک طعم استثنایی را به شما ارائه میدهند و ارزش آن را دارد که برای آن به یک سفر طولانی بروید .
بعد از این ماجرا رستوران ها تمام تلاش خود را میکردند تا با کسب ستاره های میشلن وارد این لیست شوند و داستان تا جایی ادامه یافت که امروزه گرفتن ستاره میشلن هدف و آرزوی هر رستوران و سرآشپزی شده است.در حال حاضر بازرسان میشلن در34 کشور اروپا ، آسیا و آمریکا بطور دائم و پنهانی به رستوران ها میروند و آن ها را از لحاظ کیفیت ، مهارت سرآشپز برای ایجاد طعم و عطر خاص غذا ها ، شخصیت و مهارت او و ثبات در کیفیت و سرویس دهی رستوران را می سنجند که تا به حال فقط به 27 رستوران در پاریس سه ستاره میشلن داده اند که از معروف ترین آنها می توان به رستوران آلن دوکاس پلازا آتنه اشاره کرد .
به امید روزی که رستوران های ایرانی نیز در زمره رستوران های ستاره دار میشلن قرار بگیرند .